Sementara khalish tido tadi,dil buat breakfast untuk pagi nanti..sebab bread sushi ni kena simpan dalam peti ais baru jadi lingkarannya..tapi tulah,sebab nak tangkap gambar punya pasal..2 jam aje dalam peti,dil dah potong..huhu...x cantik sangat..xpelah...nampak gak bentuk sushinyer...hehe...
Selalunya dil letak sardin,tomato,telur,timun dan cheese...tapi kali ni nak buat ringkas je..jadi dil x letak sardin dan tomato..oklah..cuma kalau banyak bahan lagi nampak cantik...huhuhu...
Bahan-bahannya
Roti 6 keping
2 biji telur-digoreng dadar,dipotong-potong
1 biji timun-potong kecik-kecik..
2-3 slice cheese-dpotong 2
Aluminium foil- untuk membungkusnya
Cara membuatnya.
1) Ambik 2 keping roti,aturkan sebelah-sebelah,dan tindihkan hujungnya (supaya jadi bertemu antara dua )dan canai sehingga nipis,
2) Kemudian,atas kepingan roti pertama letakkan cheese dan sebelah timun,roti kedua pula telur dan cheese, nak pedas,sapukan roti dengan cili sos..kemudian baru atur..
3)Kemudian gulung roti dengan cermat,dan balut dengan aluminium foil dan padat-padatkan..
4)Ulang langakah yang sama untuk roti seterusnya.
5)Simpan di dalam peti semalam.
6)Potong dengan menggunakan pisau yang tajam. dan siap dihidangkan.. nak letak mayonis dan cili sos di atasnya pun ok...
notakaki:sebenarnya senang je nak mebuatnya..tapi disebabkan chef x bertauliah ni hanya boleh masak nak tulis resepi x pandai,jadilah ayat karangan yang berbelit..hehehe..harap maklum...
Selalunya dil letak sardin,tomato,telur,timun dan cheese...tapi kali ni nak buat ringkas je..jadi dil x letak sardin dan tomato..oklah..cuma kalau banyak bahan lagi nampak cantik...huhuhu...
Bahan-bahannya
Roti 6 keping
2 biji telur-digoreng dadar,dipotong-potong
1 biji timun-potong kecik-kecik..
2-3 slice cheese-dpotong 2
Aluminium foil- untuk membungkusnya
Cara membuatnya.
1) Ambik 2 keping roti,aturkan sebelah-sebelah,dan tindihkan hujungnya (supaya jadi bertemu antara dua )dan canai sehingga nipis,
2) Kemudian,atas kepingan roti pertama letakkan cheese dan sebelah timun,roti kedua pula telur dan cheese, nak pedas,sapukan roti dengan cili sos..kemudian baru atur..
3)Kemudian gulung roti dengan cermat,dan balut dengan aluminium foil dan padat-padatkan..
4)Ulang langakah yang sama untuk roti seterusnya.
5)Simpan di dalam peti semalam.
6)Potong dengan menggunakan pisau yang tajam. dan siap dihidangkan.. nak letak mayonis dan cili sos di atasnya pun ok...
notakaki:sebenarnya senang je nak mebuatnya..tapi disebabkan chef x bertauliah ni hanya boleh masak nak tulis resepi x pandai,jadilah ayat karangan yang berbelit..hehehe..harap maklum...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan