Khamis, April 23, 2015

Selamat Hari Jadi Sayang...






anak ini amanah besar dari Yang Maha Esa..
anak ini lahirnya penuh drama yg x terduga..
yang buat abiumi jadi kuat jiwaraga..
yang lahirnya ummi hanya ada abi dan rakan2 sahaja..
sebab jauh terpisah antara benua...
anak ini cucu pertama dalam keluarga..
anak ini yg punya 2 tarikh kelahiran yang jarang orang ada..
anak ini yang namanya ummi mimpi sebelum lahirnya ke dunia.
anak yang lahir di bumi mesir yg penuh rahsia..
anak ini slps kelahiran segala urusan mudah sahaja..
antara anak malayzi yang dapat daftar nama penuh tanpa banyak kata...

anak ini..mudah orangnya..makan nasi dengan kicap pun dah cukup baginya..
tapi jika dibagi udang..ayam atau makanan yang jarang dijumpa gembira sampai menitis airmata
anak ini..penyejuk hati semua..
anak yang pemurah dan penyayang jiwanya..

Anak yang selalu mohon maaf sebelum tidurnya...
anak yang x boleh tengok org susah di depan mata...
anak ini yang bila kluar akn pegang duit untuk dibagi pada org yg ingin ditolongnya...
anak ini yang kadang2 dimarah tapi dia pula yg akan rasa bersalah di jiwa...
anak ini yang selalu di sisi bila kita berduka..
anak ini kata semangatnya kadang buat kita diam x terkata..
Anak ini ..Khalish Nu'man Mohd Hazin...nikmat yg suci dari Allah yang amat besar nilainya..
abang kesayangan adiknya..
Semoga membesar mnjadi penyejuk hati semua...
menjadi anak yang soleh hingga ke syurga hendaknya...
Sanah Helwa Ya Walad 23.4.2010 & 24.04.2010...
Abiummi dn adik sayang abang selamanya..

(sayu hati kala menaip post ni..Semoga abiummi dapat menjaga amanah ini sebaiknya..in shaa Allah......
cry emoticon
 )

Rabu, April 15, 2015

orang kesayanganku .lagi 8 hari..genap.5 tahun....baby april....:-)

Mula nak cite pasal birthday abinyer semalam..
tapi sebab dah wish kat fb..so ..xyahlah cite kat blog lagi..
kita cite pasal abang yang akan sambut birthday juga bulan ni..sama dengan abang dil aka ayahlong anak-anakku...

layan gambar my hero yang semakin hensem ni...



abang kesyaangan adik

sahabat yang penyayang

penghibur hati




my hero..my soul...anak bertuah.....sama bulan birthday dengan abi..tapi abi 14.4..dia plak 23.4 dan 24.4..(budak bertuah..ada 2 tarikh birthday..) ummi buntu nak bagi abang apa..huhuhu...harap ummi dapat gembirakan hati abang..anak ummi yang sangat baik.penyayang dan pemurah hatinya..suka makan..tapi badan kurus aja..anak ummi yang sangat cerdik..Khalish Nu'man maksud dalam bahasa arab..nikmat yang suci...ummi sayang abang...tunggu lagi 8 hari ye abang..nanti ummi bawa abang main taman dan makan ayam goreng ye..
(in shaa Allah moga ada rezeki anak abiummi ni...):-)

Tarikh Penting!!!

Birthday:-
Abi: 14.04.1987

Ummi: 20.03.1980
Khalish Nu'man:23.04.2010 & 24.04.2010
Aisyah Humaira:19.07.2012
Atok: 08.12.1956
Nenek:13.09.1958

Tok Babah:09.02.1952
Tok Neni:28.12.1955
Ayahlong:20.04.1979
Ummi Long:18.06.1981
Acu:02.06.1990
Paklong:01.04.1985
Maklong:01.09.1981
Allahyaryam Ayah Aref:30.10.1990
Maklang Nor:10.05.1993
Makcu:01.04.2001
Zaim:20.05.2010
Zahra:27.9.2012
Abi & Ummi Nikah:04.07.2009