Ahad, Januari 16, 2011

Macam-macam perasaan....

-Adohai...Geram pula rasa.rasa malas dah nak join contest2 ni..padahal sebenarnya suka-suka je... Tapi sebab ada pula yang menyibuk."Saya selalu tengok blog akak,dulu tulis biasa2 je.pastu masak2... tangkap gambar,tunjuk..saje nak buat orang terliur....pastu skrg rajin masuk contest.nak expose anak ke? nak menang hadiah? x boleh beli ke?" aduhai...tlg ye..blog akak,anak akak..suka hati akaklh...awat hang susah hati?....Sabar..sabar..Astaghfirullahilazim...pi lah jauh c PHD... Jangan menyemak dalam blog ini, kalau ada yang x berkenan di hati...Harap maklumi... Kunjungan anda tak diingini... Bukan berlagak atau meninggi diri..tapi ini blog peribadi..jadi harap fahami ..


-Nilah manusia...bila kita baik ..diam...sukahati je nak kate ape..hmmm....
-Bila berdepan dengan kerenah orang ni memang buat makan hati..
-Pernah berdepan dengan satu situasi.... Yang buat sangat terasa hati dan tanpa disedari... Airmata mengalir di pipi....

Luahan di malam ini......Andai ada terkasar bahasa harap dimaafi..

Tapi layan dulu gambar budak cerdik yang sangat senang hati...Ummi sibuk berblog,dia pun sibuk juga..hehehe..


Pada satu ketika di satu hari,ada orang tu tak puas hati..sebabnya dia sendiri fahami..tapi tanpa aku diberi peluang untuk membela diri,dia telah menyepikan diri..lalu aku hanya menyerah pada takdir Illahi..Dia Yang Maha Mengetahui.Apa yang sebenar terjadi..nak ditakdirkan berjumpalah kami di satu lokasi,mula-mula memang ku tak perati, sebab sibuk membeli..tengah asyik-asyik tu kutoleh ke kiri,nampaklah si dia dengan muka x puas hati tapi pastu melarikan diri,yang buat kurasa nak seligi,si kecik yang x tahu apa-apa pun nak dimusuhi...Kita sama-sama ada akal di kepala,bukan di buku lali...Jadi sampai bila nak simpan dendam di hati? sesama islam saling memusuhi,syaitan yang bermaharaja di hati...Salahkah berbaik sangka dan saling memaafi?Kerna kita manusia biasa yang membuat kesilapan tanpa disedari..Akan jatuhkah maruah diri jika tidak sampai mendendami? Tak ke rasa itu semua tak membawa manfaat pada diri? Sampai bila nak hidup dalam dunia yang penuh dengan kecelaruan emosi? tak ke kau sedar sampai bila amarah itu nak menguasai hati dan akhirnya akan membuatkan satu lagi silaturrahim takkan dapat diperbaiki?Masya Allah.....Tak pernah difikirkan akan jadi begini...Kerana dihatiku tak pernah ingin saling memusuhi..sampai sekarang aku tetap anggap engkau umpama saudara sendiri..Namun andainya kau tetap nak pilih jalan ini.terpulanglah,tepuk dada tanya iman di hati.. Nauzubillah..... aku tak mau dilaknati kerana memutuskan silaturrahim..jadi harap kau mengerti...aku terima salam kemaafan serta aku juga sama dengan rasa rendah hati ingin hubungan ini diperbaiki.....Andai kau sudi membaca coretan ini atau sahabat-sahabat yang sudi mengkabari pada empunya diri,aku hargai dan aku berdoa semoga kita akan kembali seperti yang sebelum ini..Insya Allah....


notakaki:si kecik ni dok panjat dok lompat dok tekan-tekan lappy ummi pula....dahlah lappy sendiri abis dilepuk lepaknyer...pun nak gak main kat lappy ummi..biasa dia...
moh khalish..ummi tidokan...sebelum ummi geget nanti...:-p


9 ulasan:

Aiydalela berkata...

ada jugak orang BUSUK ATI DALAM BELOG??? ish! mana-mana pegi ada je orang jenis cenggitu.

JANGAN LAYAN SAMPAH tu dil. Tulis je apa yang kita nak tulis. Ni kan hak kite. Bukan kite usik dorang pom. Contest sape2 pom leh join. Kalau camtu takde la agaknye orang join contest. SEBAB kalau join CONTEST = TAK MAMPU BELI KE?? eh hello... singkat betol pemikiran.

i sokong u dil. jangan sedey2 :)

ummi_khalish berkata...

tulah....hmm..manusia kan?tapi xpe...pedulikan...tq aida kerana memahami....khalish kasi kiss sama auntie..hehehe....

ezet a.k.a sally emily rose berkata...

betol tu sis ummi..layan belog sendri je..=)

azieazah berkata...

Saya terlalu seronok berblogging, menulis itu ini, merempit di rumah kengkawan, sampai takda masa nak fikir apa orang kata... tak sempat nak pandang apa orang dok mengata saya...:)

Sebab saya memang tak suka pot bab-bab macam tu.

Ida Ddapur berkata...

salam Dil...cute la baby tu..ida just follow k
sabar la Dil....biar la org cam tu..ia rezeki masing2 hak masing2..kita tok sah kacau org dah.

fiza berkata...

ada jugak org mcm tu.. duk menyibuk kat blog org lain.. hurm...
x paham btl.. blog sendri suka hati la nak tulis apa kan?

sabar ye kak...
ish .. ada jugak org mcm ni...

S.U.F.E.E.N.A.N berkata...

Waaaahh sedapnyaaa makhluk penyemak tu bercakap..agaknya dia takde anak (or maybe dia mmg mandull..haaa kan dh kene..)nak join contest tak dapat..mulala hasut orang spy tak dpt nk join contest sama ye..

ish akak kalu ngan manusia jenis cmni cepaaat jerk kepala naik asap..(dah baca ciri-ciri org lahir bulan december kt blog akak..?smpt lg promote tu hahaha..)ok serius..huh..mmg org pendengki ni kt mana2 pn ada dil..sabaa jela kite nih..tp kalu leh berkenalan syiok gak..leh bagi sedas dua..:P

ummi_khalish berkata...

ezet:mmg lyn pun...hihi...

azieazah:sy pun mcm awak..tapi smlm geram..tapi dh ok dh...pedulikan je kan?

ida:syukran..sgn khalish...hihi...ummikhalish dah ok dh....:-)

fiza:akk kn penyabr?u know me kn?:-p

K.N:wah...dh kuar pedang nmpk kak?..sbr2...bntg sagi jgn mrh2..ikut cm pieces...peace...hehe.....
xpelah kak...dil dh biasa dgn mlt2 org ni..cuma smlm nk luahkn je..dh x brbeks d hti dh.....

ummi_khalish berkata...

ezet:mmg lyn pun...hihi...

azieazah:sy pun mcm awak..tapi smlm geram..tapi dh ok dh...pedulikan je kan?

ida:syukran..sgn khalish...hihi...ummikhalish dah ok dh....:-)

fiza:akk kn penyabr?u know me kn?:-p

K.N:wah...dh kuar pedang nmpk kak?..sbr2...bntg sagi jgn mrh2..ikut cm pieces...peace...hehe.....
xpelah kak...dil dh biasa dgn mlt2 org ni..cuma smlm nk luahkn je..dh x brbeks d hti dh.....

Tarikh Penting!!!

Birthday:-

Tok Babah:09.02.1952
Ummi Dil: 20.03.1980
Paklong Fendi:01.04.1985
Makcu Pikah:01.04.2001
Abi: 14.04.1987
Ayahlong:20.04.1979
Khalish Nu'man:23.04.2010 & 24.04.2010
Maklang Nor:10.05.1993
Zaim:20.05.2010
Zahira:01.06.2015
Acu:02.06.1990
Ummi Long:18.06.1981
Abi & Ummi Nikah:04.07.2009
Aisyah Humaira:19.07.2012
Maklong:01.09.1981
Nenek:13.09.1958
Zahra:27.9.2012
Allahyarham Ayah Aref:30.10.1990
Acu ana:19.11.1991
Atok: 08.12.1956
Tok Neni:28.12.1955