Sabtu, Januari 15, 2011

Kerang oo Kerang....

Tadi dil ada cerita yang abi khalish tak ikut kami keluar.Penat dan letih sangat.Nak tau apa yang dibuat sampai letih?

*
*
*

*
*
*
*
Mengerjakan sang kerang..... yang sangat gomuk-gomuk...
pastu banyak lumut.....sian abi..berpoluh-poluh..
patutlah rasanya masin2 n manis.. hehehe..
(jarang ada kat sini...rasanya ni first time jumpa kat alex..
kat tempat lain ada,abi kate)
Ummi khalish yang makan banyak...abinyer x makan sangat..huhuhu..
Memang mengasyikkan..cicah plak dengan air asam.


Kan best kalau dilayan dengan buah strawberry..pergh..
memang lagi terangkatlah....
bila musim sejuk,buah limau dan strawberry memang banyak
dan murah je..buat yang tengok tu,jangan terliur..

nak makan puas mai cni...:-)
(buat K.N...akk datang kita kasi buncit itu perut..
hehehe...jln-jln cari pasal ops silap..jln-jln cari makan..)




notakaki:pening kepalaku....tiba-tiba ngantuk plak...:-)

8 ulasan:

kasihredha berkata...

prggg...besau2nya stawberry...best2

K.Nor berkata...

salam.. uishhh putih melepak kerang :)

kak ina kl (1) berkata...

ooo kat tempat kamu ni ada kerang gak ek...bestnya muda-muda merantau kat tempat orang..jaga diri yer

ummi_khalish berkata...

kak kasih:mmg besau2 kak..puas mkn..sgt mrh..meh sini meh....msim sjuk je ade ni..:-)

kak nor:putih selepas dioperasi kak..hubby dil letih menouch up..hehe.....

kak ina:ada kak...tpi x selalu....kt tmpt lain ada je....

S.U.F.E.E.N.A.N berkata...

Kat sini pun payah dil nak jumpe geng2 kerang ni..selama akak dok sini baru sekali jerk pn merasa..yg byk nya mussel(kupang)..lala pn tak pnh ada..uwaaaa..tetiba jadik orang mengidam plak..hehe..

uii..gomuk2 jugak strawberi kat sana..anggur pn mesti busau2 gak ye..ish..ni makin tak sabar nak jejak kasihan kat sinun nih..*abehlaaa diet ku-saja carik pasal*hahaha

ummi_khalish berkata...

Kak N:hehehe..sabo2..kat alex ni..syuga makanan laut tau....lala slalu ada..tapi kena pandai cari..kerang pyh....anggur blum keluar lagi...dekat2 nak musim panas dia kluar...mmg puas hti makan..meh kak...kita ketepikan itu diet....:-)

Aiydalela berkata...

sedapnye stroberi tu. cam manis je. ke masam?

ummi_khalish berkata...

aida:manis....

Tarikh Penting!!!

Birthday:-

Tok Babah:09.02.1952
Ummi Dil: 20.03.1980
Paklong Fendi:01.04.1985
Makcu Pikah:01.04.2001
Abi: 14.04.1987
Ayahlong:20.04.1979
Khalish Nu'man:23.04.2010 & 24.04.2010
Maklang Nor:10.05.1993
Zaim:20.05.2010
Zahira:01.06.2015
Acu:02.06.1990
Ummi Long:18.06.1981
Abi & Ummi Nikah:04.07.2009
Aisyah Humaira:19.07.2012
Maklong:01.09.1981
Nenek:13.09.1958
Zahra:27.9.2012
Allahyarham Ayah Aref:30.10.1990
Acu ana:19.11.1991
Atok: 08.12.1956
Tok Neni:28.12.1955