Sabtu, Januari 15, 2011

Angah tak marah.....


Maaf ye..panjang lagi... coretan buat adinda tersayang..itulah satu-satunya adinda ku..Kalau ada yang x suka baca panjang-panjang ni xpe...dil sekadar meluah apa yang dirasa...:-(

Khas buatm
u adik....


Adik....Angah sayang adik sangat-sangat...antara hero-hero angah....teman angah waktu angah bujang dulu... X ingat ke adik kan pakwe angah,bodyguard angah,buah hati angah serta penyimpan rahsia angah dulu-dulu? Adik dah lupa ke? Walau sekarang kita terpisah jauh antara benua,bukan bermakna angah lupa segalanya,lupa kasih sayang antara kita,lupa akan akrabnya hubungan kita... Juga bukan bermakna angah ada abg hazin dan khalish,keluarga kita bukan perkara utama....
Tidak..Hubungan kita akan kekal
sampai bila-bila hingga angah menutup mata.... Adik.....angah agak terasa bila angah langsung x tau apa yang berlaku pada adik.... Sedih tau,bila adik yang sangat rapat dengan angah taknak cerita apa-apa dengan angah lagi...hanya tau setelah seminggu berlalu..itupun bukan dari adik.. huhuhu...
Adik takut angah marah? susah hati? tak suka angah bebel kan?Adik..angah x marah....angah cuma nak adik berhati-hati... Berapa kali dah adik accident kan?Angah xnak dan x sanggup kehilangan adik angah.
Tak dapat bayangkan..Malah selalu berdoa,biarlah angah yang pergi dahulu agar angah tak lalui lagi peritnya kehilangan itu..:-(
Adik nak tau? sakit adik,sakitlah angah..sedih adik..sedihlah angah..Kita ni adik beradik x ramai..
Janganlah bahayakan diri.. angah cuma risau je adik..
Adik..ingat tak nasihat angah dulu? Angah garang kat adik sebab sayang sangat kat adik..Terlalu sayang...sebab adik pun tau kan? Dari adik sebesar lengan angah sampailah sekarang ni lengan. Adik je dah boleh grip angah...Angahlah yang jaga adik..tengok sendiri pembesaran adik..walau masa tu angah pun kecik juga.Dan angah tau angah yang paling tegas dalam keluarga kita..Angah tau angah buat adik kadang-kadang terasa dengan ketegasan angah...Tapi adik,angah buat semua tu bersebab..Dan adik pun sekarang dah cukup dewasa untuk memahami. Mengapa angah buat macam tu?....

Adik...Jaga diri,kesihatan..bawa kereta atau motor tu elok-elok ye....
Angah cuma nak cakap angah langsung x marah...
cuma hanya sangat risau.risau dan risau...
Maafkan angah jika adik ada terasa hati..
Nak adik tahu angah sayang adik sampai hujung nyawa sepenuh hati.....
:-(

p/s:angah dahlah jauh..along dan adiklah harapan angah untuk tengok abahmak...
Kitalah semangat dan harapan mereka..Kita kan dah janji nak buat family kita sentiasa happy....

notakaki:x sabarnya nak jumpa keluarga tercinta...Adik kan nak tengok khalish?khalish x sabar nak jumpa semua family di m'sia....Jadi angah nak adik jagadiri...jaga kesihatan..keje leklok..angah x sabar nak jumpa,peluk dan pegang adik angah yg hensem dan tough ni...Miss u..:-)


3 ulasan:

azieazah berkata...

Luahan hati yang paling tulus. Siapa lagi hendak menyokong, menegur jika bukan darah daging sendiri?

Semuanya demi sebuah kasih sayang yang tidak berbelah bagi.

S.U.F.E.E.N.A.N berkata...

Adik dil accident ye..alahai mmg tak sanggup nk dgr cite2 begini..hati pasti meronta2 nak balik jer..tapi sabarlah dil..harapnya adik dil cepat sembuh..

ummi_khalish berkata...

azieazah:btul kak...huhu...:-(

kak N:Aah kak..dia ok cuma sakit2 badan je..dah pg klinik.tapi keta teruklh...xpelah..janji dia slmt...

Tarikh Penting!!!

Birthday:-

Tok Babah:09.02.1952
Ummi Dil: 20.03.1980
Paklong Fendi:01.04.1985
Makcu Pikah:01.04.2001
Abi: 14.04.1987
Ayahlong:20.04.1979
Khalish Nu'man:23.04.2010 & 24.04.2010
Maklang Nor:10.05.1993
Zaim:20.05.2010
Zahira:01.06.2015
Acu:02.06.1990
Ummi Long:18.06.1981
Abi & Ummi Nikah:04.07.2009
Aisyah Humaira:19.07.2012
Maklong:01.09.1981
Nenek:13.09.1958
Zahra:27.9.2012
Allahyarham Ayah Aref:30.10.1990
Acu ana:19.11.1991
Atok: 08.12.1956
Tok Neni:28.12.1955