Selasa, Julai 26, 2011

TUT TUT.....

Assalamualaikum...:-) tika ini duduk termangu,kepala pusing sambil di hati digamit rindu pada keluarga yang jauh terpisah antara benua hanya berteman 2 cinta hati yang sedang beradu...(wah..bermadah puitis memalam ni....kapla tingtong naik tuttut...hehehehe....)

ihsan gambar:cik google...

Pernah x tengok tuttut?tuttut ni macam teksi tapi takde pintu ye...dulu..masa mula datang sini gerun gak naik tuttut ni..sebab orang arab bawak kenderaan memang rasa cam racing..lagipun dil di m'sia jarang sangat menggunakan perkhidmatan awam..tapi bila hidup merantau kena belajar berdikari dan alhamdulillah dah semakin biasa dengan kehidupan di sini..di sini jalan kaki berkm pun xde hal..kalu di m'sia,xdenyer nak jalan kaki...mengada..hehehehe....
Alhamdulillah,hikmah dari Allah...Berbagai pengalaman yang dil kutip sepanjang merantau di bumi anbiya' ini..terutama sekali menggunakan perkhidmatan awam di sini...sampai dil penah tercampak dari tuttut ni masa tengah mengandung 7 bulan...ngeri kan?tapi alhamdulillah..xde ape2...dil siap boleh jalan kaki 5km balik umah selepas bersopping... semangat mengandung anak kelahiran arab kot...:-) dan sekarang dil dah semakin x kisah dan dah biasa...khalish lagilah sempoi..bukan kenal erti takut.. pernah terjadi tuttut ni brek tiba2 belakang lori dan kami bagai nak tercampak dan dil terhantuk kepala pemandu dan khalish dengan selamba ketawa sakan,abiumminyer pula muka cuak..yelah,tercampak kang mau menyembah bumi kami bertiga..tapi gelak jugalah sebab tengok khalish...hehehehe....xpelah..pengalaman berharga.....yang penting kena sentiasa berhati-hati dan kena sangat kental...arab memang sangat kental dan berani dan brutal..kalau naik kenderaan x bunyi hon x sah ye?jadi tahan2lah telinga anda jika sampai ke negara ini....:-)


layan...alex yang sangat indah di mataku... tempat yang mengajar aku lebih tabah,sangat sabar,sangat berdikari dan x cerewet....:-)



kawasan souk mandarah.....

notakaki:asalnya nk cite psl tut tut je..tpi sebab blh upload gmbr...cite lebih2 ckit...selamat membaca...

4 ulasan:

S.U.F.E.E.N.A.N berkata...

Betullah apa yg hubby akak cerita, pegi mesir jgn terkejut kalau kene terjun time nak turun dr bas (bas tu takde deee nak sopan santun berhenti tepi jln nk drop passenger), hon sana sini, tgh2 drive pn bule bergaduh ngan driver lain. Dan paling sadis, no public toilet kat highway (pdg pasir la katakan..)huh..sangatlah adventure!hihi

ummi_khalish berkata...

YA BETUL kak.....kutambah lagi..boleh plk teksinyer berhenti minum shai ke bli brg ke,pdhal kita kt dlm dh trbkr dn nk cpt..diorg nuat bodo je..dan juga klo naik tremko(van) pintu x tutup perkara biasa ye...nk lintas jln kena semngt tinggi...xde jejantas ok..pstikan jntung anda sihat...hehehe....

kasihredha berkata...

macam kat jakarta :)

stealth berkata...

mcm pernah ku naik tutt tutt ni

Tarikh Penting!!!

Birthday:-

Tok Babah:09.02.1952
Ummi Dil: 20.03.1980
Paklong Fendi:01.04.1985
Makcu Pikah:01.04.2001
Abi: 14.04.1987
Ayahlong:20.04.1979
Khalish Nu'man:23.04.2010 & 24.04.2010
Maklang Nor:10.05.1993
Zaim:20.05.2010
Zahira:01.06.2015
Acu:02.06.1990
Ummi Long:18.06.1981
Abi & Ummi Nikah:04.07.2009
Aisyah Humaira:19.07.2012
Maklong:01.09.1981
Nenek:13.09.1958
Zahra:27.9.2012
Allahyarham Ayah Aref:30.10.1990
Acu ana:19.11.1991
Atok: 08.12.1956
Tok Neni:28.12.1955