Selasa, Julai 26, 2011

Khalish nak terbang ke negara abiummi boleh?


Assalamualaikum buat yang sudi menjenguk blog ini...terima kasih banyak2 ye..:-) sebenarnya dil ada je tengok blog tapi menghadapi masalah untuk update kerana line internet tersangatlah slow dan kejap ade kejap xde..Maaf ye....Tapi, alhamdulillah malam ni line ok sedikit jadi tanpa membuang masa seminit pantas dari kure-kure dil mengupdatelah....hihihi....

Imtihan dah melabuhkan tirainya jadi waktu sekarang memang masa untuk pelajar2 di egypt ni bercoti....ada berbagai aktiviti...ada yang balik coti2 m'sia,ada yang coti dalam egypt je,ada yang ambik kelas agama dan berbagai lagi..macam kami yag dah berkeluarga ni... masa nilah menghabiskan masa bersama...pagi tido n masak2,ptg pegi kelas kitab sama2 dan malam jalan2 cari makan...nak balik m'sia mahal sangat kosnya....lagipun baru je balik bulan 3 baru ni...jadi dok diam2 kat egypt ni......lagipun tahun ni khalish dah besar jadi baru best sikit nak raya....

tapi ada seorang budak yang terlebih excited bila abinyer dah abis imtihan...dia plak yang sibuk nak packing dirinya untuk dibawa balik m'sia..agaknya dia tengok ramai acik2 balik m'sia,dia pun macam paham2.....hahaha...atoknenek n tokbabah tokneni,sila tunggu panggilan dri klia jika boleh terlepas ini budak egypt...hahahahahha.....


ni dengan selambanya dia dok dalam beg kargo ni...buat x tau je ummi panggil....khalish2....

masa dil tengah bebel kat dia sambil suruh keluar boleh pula si pahlawan agama nak tutup beg ni..ish...
tutup betul2 kang baru tau....:-)

acah-acah nak keluar dari beg...

membuat memek muka yang ummi rasa nak geget pipinyer.....

muka yang sangat frust bila ummi suruh juga keluar...
dengan ucapan buat jaddun n jaddatun di m'sia..

tolonglah terbangkan saya ke m'sia...tapi..nak balik kejap je....pastu balik negara saya pula...boleh x?hehehehehe.......

p/s:buat acik2 yang balik m'sia nanti bawa ole2 untuk kami di sini ya...:-)



4 ulasan:

S.U.F.E.E.N.A.N berkata...

Hahah..lawaaak sungguh khalish ni..duk la dlm tu lelama, sat gi ummi abi kene caj child abuse lak..ekekeke..

btw, he's so chill!:)

ummi_khalish berkata...

dia mmg pak lawak kak..ade je aksi dia yg mencuit hati...tulh..kdg2 temperature naik tinggi kak...tapi sabar byk2..kang ditepon teledera naya den....hehehe....

Aida Lela berkata...

hahhaa..abis la beg ummi khalish bantai main..

*besar makin ensem..auntie aida cubit sikit.. dishhh!

ummi_khalish berkata...

itulah aida...pantang nampak beg...dia pun sibuk..
dah makin besar kan?macam x caya ple dilla dah ada anak teruna...hehehhe.. nk cop?utk anak hanglah...cpt2 kawen na...hahahaha...

Tarikh Penting!!!

Birthday:-

Tok Babah:09.02.1952
Ummi Dil: 20.03.1980
Paklong Fendi:01.04.1985
Makcu Pikah:01.04.2001
Abi: 14.04.1987
Ayahlong:20.04.1979
Khalish Nu'man:23.04.2010 & 24.04.2010
Maklang Nor:10.05.1993
Zaim:20.05.2010
Zahira:01.06.2015
Acu:02.06.1990
Ummi Long:18.06.1981
Abi & Ummi Nikah:04.07.2009
Aisyah Humaira:19.07.2012
Maklong:01.09.1981
Nenek:13.09.1958
Zahra:27.9.2012
Allahyarham Ayah Aref:30.10.1990
Acu ana:19.11.1991
Atok: 08.12.1956
Tok Neni:28.12.1955