Ahad, Jun 22, 2014

ketapi pula....


Semalam abang nu'man menyentuh hati ummi lagi.....
tengah ummi menjadi seperti panda sebab x dapat tido sangat melayan adik yang sibuk nak borak dan x sedap badan...
abang datang sebelah ummi sambil bawa lego penuh atas katil. 
perbualan kami..
"ummi....adik demam ke?ummi letih ye?
"aah abg. penat sangat..." sambil buat muka kesian...
abang usap pipi ummi pelan2(syahdu sgt waktu ni)...pastu pandang muka adik dan cakap
"aisyah...dgr nu'man kata..lainkali tido..jangan main2...jangan cakap2."
"syian ummi tau"
"abangggg...jgn marah adik...kesian adik tu demam."
abg pun keluar bilik..masuk semula..bawa satu botol air..
"nah minum,panas ni kurang air..."sambil sua kt adik..(abg ckp sebijik mcm ummi...huhuhu)
"hmm...xpelah ummi,nanti nu'man beli ketapi ye"
ummi tercengang..aik nape tetiba nk beli ketapi plak?dan apa kaitannya?
"nanti nu'man nak bawa ummi jalan2..ummi boleh tido dalam ketapi..ketapi kan xda tingkap..sejuk.....(hihihi)
aisyah boleh main2" 
"besar ketapi tu kan abang?"
"xpe... nanti ammu acik boleh naik.ramai nu'man suka."
sapa yang bawak abang?
dengan selamba jawab..
"abah"
"kenapa plak abah..."
"abah bawak..ummi tidolah..syian ummi letih" 
(nu'man mmg kadang2 panggil abinya abah..mana yg dia ingat..hehehe)
hahaha...abi...kena ambik lesen ketapi pula..ummi xleh bawak..
sebab abg suruh ummi tido je....
.
ok abang.....haritu tuk tuk...harini ketapi pula...silalah mula menambah bilangan duit syiling untuk menabung lagi...hehehe..take noted.....

 Ketapi ayam..hanya di Alex..mnurut orang2 lame..
ketapi ni dinamakan 'ketapi ayam' sebab makcik2 arab suka bawak binatang utk dijual di pasar..antaranya ayam la yg paling byk..
keistimewaan ketapi ni,ke mane saje kita nk pegi tambangnye hanye LE1/RM0.50 skali jalan.

tuk tuk yg juga menjadi kenderaan rasmi kami di bumi mesir ni...kalau nak rasa pengalaman join race bolehlah naik tuk tuk ni.....hihihi,mmg rasa jantung nak tercabut......tapi abang cukup berani ye...kalau naik..relax je dia..abiummi  yg beriya peluk dia...dia siap cakap..ummi pegang tangan abang kuat2 ye...ok abang..anak ummi yg sangat baik hati dan penyayang....-)



2 ulasan:

Tihara berkata...

Alhamdulillah bagus abang ni, dia ada sifat leader kan..
eh tak sangka kat egypt ada tuk tuk..
tapi kalau kat jeddah, orang sana bawak kereta macam jet..berdesup lajunya :)

ummi_khalish berkata...

alhamdulillah...anak yg sangat kuat kak....ada kak...depa bawa mmg mcm nk masuk f1..bertabahlah...

Tarikh Penting!!!

Birthday:-

Tok Babah:09.02.1952
Ummi Dil: 20.03.1980
Paklong Fendi:01.04.1985
Makcu Pikah:01.04.2001
Abi: 14.04.1987
Ayahlong:20.04.1979
Khalish Nu'man:23.04.2010 & 24.04.2010
Maklang Nor:10.05.1993
Zaim:20.05.2010
Zahira:01.06.2015
Acu:02.06.1990
Ummi Long:18.06.1981
Abi & Ummi Nikah:04.07.2009
Aisyah Humaira:19.07.2012
Maklong:01.09.1981
Nenek:13.09.1958
Zahra:27.9.2012
Allahyarham Ayah Aref:30.10.1990
Acu ana:19.11.1991
Atok: 08.12.1956
Tok Neni:28.12.1955