Selasa, Oktober 11, 2011

Anakku....sawan kamera..... :-)


Alhamdulillah,baru lepas makan..khalish pun dah tido...kalau dia bangun kami akan ke kelas...kalau lambat x kot..sementara tunggu pahlawan agama tu,dil upload gambar terbaru dia dalam seminggu ni... orang yang paling happy bila dah ada kamera semula asalah KHALISH NU'MAN..x sangka,dia lagi over dari ummi... hehehe... dah pandai nak suruh kita ambik gambarnya... khalish khalish... memang sawan kamera.. hahahaha.... tapi,walaupepun,semua ini akan jadi kenangan bila dia dah besar nanti..memang seronok rasanya melihat tumbesaran anak di depan mata sendiri,terasa nikmat dan terharunya... Khalish Nu'man yang dah berusia 1 tahun 6 bulan...dah pantas berlari...dah boleh bercakap yang ada butirnya.. walau blum banyak.. dan seorang yang sangat memahami apa yang kita cakap... Alhamdulillah.. semoga membesar menjadi anak yang soleh,pahlawan agama yang berbudi pekerti tinggi dan anak yang menjadi pengirim doa bila abiummi telah pergi.....

Luv this pic...xde disuruh pun...dia pandai2 gambar macam ni.. menunjukkan gigi yang x serata tu..hehehe....

ni peace gaya dia..comel sangat....


masa ni tengah menari2. sambil pegang pistol,.macam hiphop ple ummi nengok..

yang ni salah satu gaya yang dia cipta bila nampak kamera... :-)

gambar x menahan...dh macam model pla...khalish2....(x taulah napa gambar belang2..huhuhu)


ni dia naik atas meja masa di markas...aduhai..
dilekatkan soletape kat mukanya pastu buat tutup2 mata..ada je akalnya...


masa ni dia cakap"aaaaa"

orang dah kuat berlari..letih ummi nak kejar dia...ish2...

gaya yang paling klako,ape2 jelah khalish..dah macam tarian melayu pla..hehehe..

"mi,ni ni"sambil tunjuk jarinya...peacelah tu kononnya....

anak sapalah yang sangat suka bergaya dan bergambar ni?ish2..abi cakap ikut ummi..tapi ummi cakap ikut abi..hehehe....

Walau apepun gelagatmu sayang..dikaulah penyeri hidup kami....tanpamu sunyilah hidup ini...Abiummi sayang khalish sangat2....

notakaki:buat family di malaysia....terutama atoknenek, tokbabah, tokneni, maklang, maksu, paklong, maklong, paksu.. sila jangan jadi geram tengok gambar2 ni ye... dan sila tahan perasaan rindu anda.. jika ingin jumpa ini budak,kasi datang mesir ye..hehehehe....


5 ulasan:

cyanamoose berkata...

Dil.. khalish nie happy go lucky type... can see from his smile. comel tgk gaya2nya.

bujal X berkata...

gambar pakai topi~~model sungguh! keh keh~

Rozita berkata...

Comeinye nengok telatah khalish..

I tertarik ngan tajuk entri nih..sebab sebijik sama ngan perangai anak I.

Salam kenal..

Aidalela berkata...

comeyyyyyy.. amboi2..kalah model tau..

ummi_khalish berkata...

cyana:mmg dia happy go lucky cam umminyer...hehehe..dan dia ada smiling eyes juga....:-)

bujal x:kecik2 takpe cam model,dah besar,ummi piat telinga...hehehe

Rozita:ank kan?penawar hidup tu...ye ke?slm peluk cium dgn anak awk..blh satu kapal...salam ukhuwah..tq sudi jenguk...

Aida:abislah model xleh cari makan kan kan?hehehe...

Tarikh Penting!!!

Birthday:-

Tok Babah:09.02.1952
Ummi Dil: 20.03.1980
Paklong Fendi:01.04.1985
Makcu Pikah:01.04.2001
Abi: 14.04.1987
Ayahlong:20.04.1979
Khalish Nu'man:23.04.2010 & 24.04.2010
Maklang Nor:10.05.1993
Zaim:20.05.2010
Zahira:01.06.2015
Acu:02.06.1990
Ummi Long:18.06.1981
Abi & Ummi Nikah:04.07.2009
Aisyah Humaira:19.07.2012
Maklong:01.09.1981
Nenek:13.09.1958
Zahra:27.9.2012
Allahyarham Ayah Aref:30.10.1990
Acu ana:19.11.1991
Atok: 08.12.1956
Tok Neni:28.12.1955