Jumaat, Ogos 05, 2011

Berita sedih dari M'sia...

'Dari Allah kita datang,dan kepada-Nya kita kembali......'

Hari ini,pada pukul 7 pgi waktu mesir dan waktu m'sia pukul 1 ptg,dil mendapat khabar berita dari m'sia yang Ayahlang dan Maklang telah kehilangan cucunya Mohd Fakrul anak kepada sepupu dil Rosmani Razak... Beliau sekeluarga terlibat dalam kemalangan dil lebuhraya karak selepas terowong menghala ke KL.. mengikut yang diceritakan along,kenderaan yang dipandu Yasser(suaminya) terbabas dan Fakrul tercampak dari seat belakang ke depan...beliau di sahkan meninggal di hospital PPUM pagi tadi..betapa pilunya hati ini kala mendengar berita itu,terbayang terus wajah si kecik yang sangat cerdik yang baru berusia 4 tahun... :-( ...Dil x dapat bayangkan bagaimana andainya ini terjadi pada dil..Nauzubillah.. mintak dijauhkan...dil selalu berdoa,biar dil yang pegi dahulu dari insan2 kesayangan....

Semoga Ayahlang,maklang,Mani dan Yasser tabah menghadapi dugaan ini... Semoga Allahyarham adik fakrul ditempatkan di kalangan orang yang beriman... Al-fatihah..



p/s:akhirnya airmata ini menitis juga kala aku menaip entry ini...Tadi aku cuba menghubungi ayahlangku tapi kerana keadaan internet yang sangat lembap ,terpaksa aku putuskan saja dan hanya sekadar menghantar sms..semoga segala urusan dipermudah..Insya Allah...

9 ulasan:

kakchik@ella berkata...

Inalillahiwainalillahirajiun. Al-Fatihah buat arwah. Moga ditempatkan dikalangan org yg beriman.

ummi_khalish berkata...

terima kasih banyak k.c...Amin..ya Rab..Insya Allah...

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

moga roh mereka dicucuri rahmat..amin

mamawana berkata...

Innalillah. Alfatihah..

ummi_khalish berkata...

LM:Amin....
Mamawana:Alfatihah....

S.U.F.E.E.N.A.N berkata...

Innalillah wa innailaihi rojiuuun..

Sedihnya, dil..:(( Nak nak lagi tak lama lagi nak raya..Allah..kuatnya dugaan..:(

Harap family arwah tabah dan redho dengan ketentuanNya ini..

Yang pasti, syurga sudah menanti si bidadara syurga itu..

Salam takziah buat mereka..

ummi_khalish berkata...

syukran sis..tulh..sedih kak..dil bru je kol family dil....diorang cite besday farul 6.9 ni,atoknyer dh rncng mcm2 kak...semoga mereka semua kuat....huhuhu..:-(

Aida Lela berkata...

Al-Fatihah..moga rohnya dicucuri rahmat..

*Allah amik dia dalam bulan yang baik, penuh barakah ..

ummi_khalish berkata...

AL-fatihah..Amin...:-(
terima Aida....

Tarikh Penting!!!

Birthday:-

Tok Babah:09.02.1952
Ummi Dil: 20.03.1980
Paklong Fendi:01.04.1985
Makcu Pikah:01.04.2001
Abi: 14.04.1987
Ayahlong:20.04.1979
Khalish Nu'man:23.04.2010 & 24.04.2010
Maklang Nor:10.05.1993
Zaim:20.05.2010
Zahira:01.06.2015
Acu:02.06.1990
Ummi Long:18.06.1981
Abi & Ummi Nikah:04.07.2009
Aisyah Humaira:19.07.2012
Maklong:01.09.1981
Nenek:13.09.1958
Zahra:27.9.2012
Allahyarham Ayah Aref:30.10.1990
Acu ana:19.11.1991
Atok: 08.12.1956
Tok Neni:28.12.1955