Ahad, Jun 26, 2011

Menangis.....:-(

Kala ini aku menangis tapi bukan menangis seperti pahlawan agama ni... Khalish kalau nangis memang comel sangat......
ni nangis2 sambil pejam mata....kadang2 tu sampai guling sakan...khalish2....
Ummi dia nangis macam ni..sekadar menitis airmata untuk melegakan gundah di hati..Baru lepas tepon family..jadi hati jadi sentimental sekali... huhu....macam2 perasaan yang terbuku di dada...rindu..sedih....hiba.....pilu..semuanya ada...

1) abah cakap"angah,lama abah tunggu angah tepon(3 hri ku x tepon hanya sms je) ,abah x boleh online..line problem..nnti dah ok line,abah skype ye..angah tu,jagadiri elok2...duduk berdua tu hati2..makan kenyang2...jgn susah2 hati,solat jgn tinggal dan terima kasih tepon abah,khalish..cucu tok babah jadi beso2 ye..."sgt touching...(meleleh airmata ini)
2)mak pula cakap"angah,mak nak pegi umah along ni,tapi angah cakap lah dulu..rindu mak nak dengar suara angah..syahdu je..angah sedih ye...mak rindu angah,khalish,azin..sian angah dok jauh2 selalu tinggal berdua..kalau along,mak blh jenguk selalu..kalau angah doa je yang mak mampu mak beri selalu...angah makan banyak2 ,senangkan hati..jln2..."terus meraung dalam hatiku.....sob sob sob...:-(
3)mak mertua dan ayah" jagadiri dil..intanpayung jgn nakal2...kuat makan...nenek pegi menggedik ni(mak n ayh pegi jhr)..nnti tepon lagi...kimsalam abi..belajar lebih..kasi najah..boleh kmi ramai2 pegi sana nanti..korang harapan keluarga..intanpayung(nama timangan khalish)..nenek rindu kamu....." huhuhu..banjir lagi.....


menangis adalah satu terapi...jadi,menangislah untuk melegakan gundah di hati... tambahan bila tinggal berdua begini.....huhuhu......(dil bukan mudah menangis di dpn org dan jnis nmpk kental..tapi sebenarnya dil x mmpu nk tujuk pada org hti yg sdih,jdi ble sorg2 bru lps....huhuhu)


p/s:tdi tgh nk msk nasi,dan ltk ats mja smntara nk ambik kain lap,tetiba dtg budak cerdik tlk priuk nasi tu lalu jtuhlh ia.dn umminyer mnjerit trus kluar suara dri perut..menangislh dia macam di atas......hhuhu..maaf syg ummi x sengaja marah adik....rasa sdih ple sbb dia nangis2,mandikan dia dn skarg tgh tertido...mungkin trkejut dgr suara dil yg tiba2 jadi kuat....sian khalish.. :-(






6 ulasan:

kakchik@ella berkata...

bila berjauhan mmg gitu dil. mcm2 kita rasa, nak pulak dgn org tua kita.

lama kc tak datang sini, line tenet problem la skrg ni dil. nak gi rmh dil ni pun kc kena tekan 2, 3 kali.

Dil, jaga diri eh.

Aida Lela berkata...

sedihnya.. dugaan bile berjauhan..

*comey je khalish nangis.. :)

ummi_khalish berkata...

kc:tulh kak,tiba2 dlm hti jdi byk tmn.....huhuhu..sbr je le....line kt cni pun x ok sgt kak..xpe..phm..:-0 tq kak.....akk pun sma...

aida:mmg sdih...:-(
tulh,comelkn?grm je nengoknyer..hehehe....

kasihredha berkata...

ala la khalishhhh....jangan nangis ye nak :)

Cik Sue berkata...

Sian kat khalishh...Meh sini auntie bagi gula2 :-)

ummi_khalish berkata...

kak kasih: ye auntie..sye mmg ske nangis ble dgn ummi..hihi....

ciksue:anak mnje auntie...syukran .nk gle2 besar ye..hehehehe....

Tarikh Penting!!!

Birthday:-

Tok Babah:09.02.1952
Ummi Dil: 20.03.1980
Paklong Fendi:01.04.1985
Makcu Pikah:01.04.2001
Abi: 14.04.1987
Ayahlong:20.04.1979
Khalish Nu'man:23.04.2010 & 24.04.2010
Maklang Nor:10.05.1993
Zaim:20.05.2010
Zahira:01.06.2015
Acu:02.06.1990
Ummi Long:18.06.1981
Abi & Ummi Nikah:04.07.2009
Aisyah Humaira:19.07.2012
Maklong:01.09.1981
Nenek:13.09.1958
Zahra:27.9.2012
Allahyarham Ayah Aref:30.10.1990
Acu ana:19.11.1991
Atok: 08.12.1956
Tok Neni:28.12.1955