Rabu, Disember 18, 2013

feveret+stok+yummy=tombam..alhamdulillah.......


Assalamualaikum..sambil tanganku membawa penyapu sawang..hehehe..maaflah ye..disebabkan musim sejuk yang melampau di bumi mesir ni, semangat untuk mengupdate amatlah kurang...huhuhuhu...

tapi sangat bersemangat tengok blog org je...hehehe...namun...kerana sangatlah geram dengan gambar yg dh mula memberatkan lappy ku..marilah laju2 mengupdate....:-)

seminggu ni..musim sejuk amatlah mncengkam jiwa...di bawah 10...dn pnh mencecah 4 drjh celcius...umang aii.....mmg beku..tapi anak-anak dil mulalh nak makan je..so stok di rumah mesti ada....kena double stok...
yelah,x sanggup woo nk kuar sejuk2 dengan bawa handbag tu..sian dorang ...tapi tulh demi ank2 mmg ibubapa sanggup berssh pyh betul kn?semua ibubapa mcm tu...:-)

k lah...mari kita lihat sesama..........
  
 ni yg terbaru dil buat...haritu 3 bootol juga...dalam masa 3 hari dh abis..ni buat lagi...nasib baik sonang....

 biskut lambada dan borio(macam oreo lah gak..tapi ni brand mesir..hehehe) ni mesti ada stok..musim sejuk x sejuk..mesti ada..... serta biskut empat segi..hihihi....


coco crunch..nak brand nestle juga...terpaksalah memejam mata sebab yg import punya..demimu anak...kubayarkan juga...huhuhu....baru beli 2 hri lepas dh tinggal 1 bekas je....xpe2...nanti ummi beli lagi..pakai duit abi ye..hihihi...



cheese cake..feveret nu'man...now..adiknya pun join club pula..jadi ummi kenalah buat2 rajin....kan kat mesia tgh sibuk cheese cake meleleh so ummi pun buatlah laju2.nasib baik cheese kat cni murah....buat tok anak2 dn ummi juga..jgn x tau yg sebulat beso tu di makan kami 3 beranak dalam 2 hari stengah je... mmg hantu kek kan?



ni pula stok yg sangat WAJIBBBB..xde ni...boleh fengsan woo dengar nu'man meratib di telinga...roti n coklat spread..x kisahlah jenama apa..nutella...nussa...hazella..semua boleh..tapi kat mesir ni jangan risaulah...spread coklat sangatlah banyak n macam2 jenis dn murah.....alhamdulillah....


cuba teka yg mana adik punya yg mana abg?:-)


ni coklat buat spare kalau2 tetengah malam nak makan..sambil ummi masak2 lain...tapi satu tu kongsi dua...hehehe..dekutttt.....


ni apa ye?BERAS MATHI YE ACIK ABG2...anak teman ni demand tinggi ..nasi arab yg macam pulut xmau..jadi sebabkan nak bagi dorang makan nasi juga walau bukan negara kita..jadi belilah berasmathi ni..satu bekas bolehlah tahan harganya(sambil mata juling ke atas)..tapi..beras ni jimattt..dalam sebulan pakai 2kg je...sebab muai....dan sangat panjang2 dan sedap....anak2 dil makan nasi saja tanpa lauk pun jalan...hehehe


ni lagi satu benda wajibbbbbbbbbbb.......air mineral....2 botol paling kurang utk sehari...anak2 dil ni memang dari kecik dilatih minum air masak dn dorang kurang suka air manis....tapi balik cuti mesia haritu dipaksa minum manis juga walau tetap juga nan ado hasilnya..xpelah..bagi makanan lain pula ye atoknenek..hehehe....

 ni benda yg baru disukai oleh si abang nu'man...kicap manis.....yg dipanggil sos ye...hehehe


ni makanan ruji yg dimakan mereka sejak dr umur 6 bulan.....kat mesir hari2 nak makan ummi tatak hal..balik mesia?ummi fening kapla...huhuhuhuhu..........mesia tanahairku..........sob sob.......




 ni feveret ummi dan yg bawah feveret abi...hehehehe....(nk ckp juga)

 ni ummi  dan nu'man sangat suka.....telur mayonis..yummyyyy....



anak-anak dil ni memang suka makan..lagi2 si adik...semua dimakan... yang abang kuat makan tapi kuat juga membuang..tu sebab menten je...huhuhu..sebenarnya banyak lagi stok yg mesti ada..tapi ni yg penting je..lagi satu telur,pisang,buah2 lain, bahan utk kuih(abang mmg suka kuih ye) dan sayur seperti carrot,timun,kacang2 dn sayuran lain..dorang ni memang xde masalah dengan sayur..jarang budak2 suka sayur kan?tapi anak2 dil alhamdulillah..senang abiummi....semoga korang tetap mcm ni sampai bila2 senang nk jga...dan kesihatan pun terjaga...:-)


oklah berenti di sini(sebab anakku dh mula memanggil2 nak makan lagi...)abinyer pun lapar juga...hehehehe....)


3 ulasan:

SEmaLu berDuRi berkata...

Aduhai gambar sekalian,
Seksa mata ambe. Hehe..
Kena ke Fathallah lah solusinya

ummi_khalish berkata...

assalam acik..tq tinggal jejak....pi2...saje je bako tu..hehehehe

Ibu n Abah berkata...

Suka tgk anak2 pandai mkn...
Kita sbg ibu pun bersemangat nak masak

Tarikh Penting!!!

Birthday:-

Tok Babah:09.02.1952
Ummi Dil: 20.03.1980
Paklong Fendi:01.04.1985
Makcu Pikah:01.04.2001
Abi: 14.04.1987
Ayahlong:20.04.1979
Khalish Nu'man:23.04.2010 & 24.04.2010
Maklang Nor:10.05.1993
Zaim:20.05.2010
Zahira:01.06.2015
Acu:02.06.1990
Ummi Long:18.06.1981
Abi & Ummi Nikah:04.07.2009
Aisyah Humaira:19.07.2012
Maklong:01.09.1981
Nenek:13.09.1958
Zahra:27.9.2012
Allahyarham Ayah Aref:30.10.1990
Acu ana:19.11.1991
Atok: 08.12.1956
Tok Neni:28.12.1955