Khamis, Disember 26, 2013

cuti2 mesia....-i city


harini mood ada sikit rajin.pastu tengok gambar dalam lappy punyalh banyak masa balik m'sia baru ni,jadi mehla teman nak ceghita skit....kita cite2 pasal berjalan2 di i-city dulu...(nak cite gi tempat lain,kena refresh ...huhuhu)......
tapi .....ni satu2 gambar kami kat dalam i-city sebabnya pegi sini memang x plan langsung..kamera x cas...tengoklah anak2 dil pakai baju tido...hehehe.....waktu ni dah pukul 12 tengah malam ye kawan2.....sebabnya ni 2 hari sebelum kami terbang ke bumi mesir..
perjalanan balik dari rumah family dil ke rumah family hubby...


Ikutkan dil memang xmau singgah pun sebab dah lewat sangat dan rasa x berbaloi ..tapi demi nu'man,kami singgahlah juga..sebab dulu masa first time dia balik malaysia kami dah jejak sini..masa baru2 lagi..masa tu  umur 10-11 bulan...mana nak ingat kan? jadi bila kami ulang alik dari umah tokneni dia, memanglah akan lalu kawasan ni..asal lalu je dia bunyi..asal nampak je bunyi..mana tahan hati seorang ibu kan?
jadi demi nak gembirakan hati anak..kami terjah juga..masa masuk tu banyak juga kereta ramai anak2 mudalah( dh tua ke teman ni)hehehehe..tapi masa ni sangatlah tersentuh hati..sebab nu'man tetiba peluk dil dan cakap temaseh ummi bawak nu'man datang sini..masa tu tetiba rasa nak banjir pla i-city tu..sob sob....
Nu'man memang nampak sangat happy..tapi dil rasa sangat ralat sebab masa sangat terhad dan banyak yg dah tutup..maaf kn ummi ye nu'man..tapi tunggu abi dah keje kumpul duit banyak2 baru kita masuk sini lagi ye...huhuhuhuhu.....
ok kita sambung smula...
masa da mula2 jalan2 nu'man dah rambang mata...semua dia nak main.... tapi disebabkan  lewat sangat jadi banyak yg dah tutup..dan yang bestnyer i-city macam kami punya...hehehe..snow walk dan water world mmg dh tutuplah wktu tu..tapi tempat snow tu x heran sgt..sebb dh biasa dengan musim sjuk ni..cuma ank2 teruja sgt dengan mainan2 ni...... tapi memang terasa mahal juga harga mainan di dalamnya..bayangkan dalam 1 jam je kami di dalam tu dah abis rm150...sekadar main mainan yg kejap je dan beli air..fengsan..........kalau berejam2 x pitam dibuatnye? kalau duit berkepuk..xpelah gak...ni abinyer masih belajar lagi...lagipun kalau makan kenyanglah gak kn?(makan je ingat..hehehehe)

mainan yg sempat kami main..(kami ye.....demi anak..kami terpaksa jadi budak2 juga..huhuhuhu)
kami naik happy train...double decker...main baling2 ring..main game ape ntah lagi....pastu ank2 main kuda dan beli belon2.. then kami jalan sekitar tu jelah... puaskan hati anak....abiummi ikut je...asalkan mereka gembira... nu'man sampai cakap nak bawak mainan gi mesir...kalau muat nak..dh lama ummi bawak  letak dalam umh kt cni...hehehehe...:-) 

dah abis jenjalan dalam kul 1 lbih kami kuar dari i-city..pegi cari makan memalam...nak puaskan hati sebab dah balik mesir takut teringin..dan kami singgah makan kedai thai..pergh..terangkat.....anak2 pas makan masuk keta titolah...mak budak pun mcm nak tito juga tapi tahan mata...isteri mitali kononnya..hehehe..

tu sje coretan ke i-city....yg pada dil mungkin malas nak gi lagi...tapi tulah..x leh cakap gak..kang terkalah demi anak2 pula...huhuhu...
namunnnn yg dil rasa sangat bila balik m'sia baru2 ni..duit mengalir bagai air terjun..sangat laju dan kadang2 nak kuar pun jadi malas dan takut..yelah dengan perbelanjaan nk ke satu tmpt bukan murah..50 celah gigi je.... tambah2 ada anak2 lagilah....aduiyai.......ni yg rasa lemah je ni....kos sara hidup di mesir pun dh bertambah gak skrg...huhuhu..duit oo duit....come to ummi..huhuhu...

hmm....k lah...dh kebuntuan idea pula..nnti teman sambung lagi naa........assalamualaikum....:-)


2 ulasan:

Ann@zanyra berkata...

igtkan dh blk terus mesia..blk kjp je yea ritu??

ummi_khalish berkata...

ann:aah balik kejap je...belum abis study lagi abinyer,so kna btapalah lagi di bumi mesir ni....:-)

Tarikh Penting!!!

Birthday:-

Tok Babah:09.02.1952
Ummi Dil: 20.03.1980
Paklong Fendi:01.04.1985
Makcu Pikah:01.04.2001
Abi: 14.04.1987
Ayahlong:20.04.1979
Khalish Nu'man:23.04.2010 & 24.04.2010
Maklang Nor:10.05.1993
Zaim:20.05.2010
Zahira:01.06.2015
Acu:02.06.1990
Ummi Long:18.06.1981
Abi & Ummi Nikah:04.07.2009
Aisyah Humaira:19.07.2012
Maklong:01.09.1981
Nenek:13.09.1958
Zahra:27.9.2012
Allahyarham Ayah Aref:30.10.1990
Acu ana:19.11.1991
Atok: 08.12.1956
Tok Neni:28.12.1955