Selasa, Mei 27, 2014

semoga sama2 kita amalkan.....:-)


10 ulasan:

Ibu n Abah berkata...

Terima kaseh Dil
Panduan yg baik utk kita sebagai ibu..
Semuga anak2 kita menjadi anak yg soleh dan solehah yg menyenangkan hati kita dan mendoakan kita apabila kita sudah kembali kealam barzah kelak.

ummi_khalish berkata...

sama2 kasih makcik...amin ya rabb...

ummi_khalish berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tihara berkata...

Assalamualaikum,

akhirnya jumpa juga blog ummi khalish sebab profile not enable tadi..
terima kasih sudi singgah kat blog akak..dan komen dalam bahasa arab..
sebenarnya akak tak pandai lagi atau boleh kata tak pandai lansung sebab guna google translate..
tapi memang minat sangat nak cari kawan nak borak dlam bahasa arab..

macam komen ummi yang tadi akak faham fi (di) walakin (dan tetapi)
yang lain-lain akak masih blur.. :)

ummi_khalish berkata...

waalaikumsalam kak tihara...xpe2...dil pun x pandai kak..baru je belajar2 sejak duduk di bumi mesir ni..salam ukhuwah...terima kasih besushpyh cr blog dil...

dil kt cni banyak cakap bahsa ammiyah(dialek mesir) kt mesia fushah..

Tihara berkata...

oh ada banyak dialek yer dil
yang akak guna google translate ni dialek apa agaknya :)

ummi_khalish berkata...

pakai google tu cmpur2 bahasanya..seeloknya akk ambik dari kamus al-miftah.atau untuk peringkt awal belajar dr buku yg dah murokabb.seperti jns bunga..jns2 buah..dn perkataan sehari2...ada dijual di kedai2 buku..:-)

nurbijen berkata...

Perkongsian menarik.... Insya Allah, sama-sama kita amalkan :)

Tihara berkata...

oh kamus al miftah, insha Allah nanti akak nak cari kamus tu

شكرا dil :)

ummi_khalish berkata...

nurbijen:terima kasih..in shaa Allah...

kak. Tihara:aah kak..sama2 kasih...

Tarikh Penting!!!

Birthday:-

Tok Babah:09.02.1952
Ummi Dil: 20.03.1980
Paklong Fendi:01.04.1985
Makcu Pikah:01.04.2001
Abi: 14.04.1987
Ayahlong:20.04.1979
Khalish Nu'man:23.04.2010 & 24.04.2010
Maklang Nor:10.05.1993
Zaim:20.05.2010
Zahira:01.06.2015
Acu:02.06.1990
Ummi Long:18.06.1981
Abi & Ummi Nikah:04.07.2009
Aisyah Humaira:19.07.2012
Maklong:01.09.1981
Nenek:13.09.1958
Zahra:27.9.2012
Allahyarham Ayah Aref:30.10.1990
Acu ana:19.11.1991
Atok: 08.12.1956
Tok Neni:28.12.1955