Selasa, Januari 22, 2013

Best Vacation Photo Contest


Alhamdulillah..masih sihat dan kuat....:-)

permulaan 2013 ni rasa macam gatal tangan pula nak join contest.dah lama x join...hihihi....


Sebenarnya masa jenjalan BW ternampak ada contest kat blog  CHERITERA KAMI.. Dil suka baca blog ni sebab banyak entry makan-makan...huhuhu...dasar kuat makan...:-)

Oklah taknak celoteh panjang....
Layan ni .....:-)

Ni pemandangan di col'ah....


ada jualan cenderahati..


col'ah ni terletak di hujung bandar...bangunan di sebelah laut adalah bandarnya....
seperti pekan lama...



Nama Tempat: Col'ah(Tugu Pahlawan Mesir,Mansyiah,Iskandariah. Mesir)

Tahun:29/10/2009

Gambar di atas diambil sewaktu pertama kali menjejakkan kaki di bumi anbia' ni..Menjadi kenangan yang sangat indah... Tempat yang penuh dengan kenangan.Aku yang baru je 3 bulan berkahwin dah terbang ke bumi barakah ini menemani suami yang tercinta yang melanjutkan pelajaran di sini sehinggalah sekarang dah ada anak 2.....

N Now...

Meh tengok gambar yang dil pertaruhkan....

gambar yang ditangkap di kala matahari nak terbenam....sungguh indah...



Di sinilah aku mula mengenali suami ku dengan lebih dekat dan berjumpa dengan teman-teman yang sangat baik..Masa ni malu2 kucing,almaklumlah,baru kawen...huhuhu...dahlah suami dil sanggup memberi sweaternya walau dia sendiri kesejukan.. so sweetttt...hihi...Masa ni musim sejuk.. dil terlupa nak bawak baju sebab kononnya dah pakai baju banyak lapis-lapis..Last2 beku....hehehehe......Masa tu feeling2lah gak... huhuhu... dan tempat ini memang menjadi lokasi untuk penggambaran filem.. contohnya..filem "Ketika Cinta Bertasbih..." Sape2 yang mai mesir,Colah ni lah antara salah satu tempat menarik untuk dikunjungi... Di sini terdapat berbagai gerai jualan cenderamata dan seperti pekan kecil..ada tempat sewaan bot,keta kuda,kedai2 makanan dan aiskrim dan lain-lain... pendek kata memang bestlah..:-)

Itulah ceritanya puan penganjur ZANYRA..... harap adalah rezeki anak-anak..hehehhe..Mari kawan2 kita join contest ni...tak susah pun syaratnya...dan hadiahnya sangat lumayan...ape2 klink kat nama puan penganjurnya...Tarikh tutup pun dah dilanjutkan...so mari sama2 memeriahkan contest ini....tak rugi..Dil tag semua pembaca dil.....Selamat bercontest...... :-)

6 ulasan:

Ann@zanyra berkata...

tq sudi join contest kami..good luck dil:)

S.U.F.E.E.N.A.N berkata...

So sweeettt dearie..

Akak pn dh lama x join contest2 ni..dh balik mesia ni mood dia dh ke laut dh utk sume2 tu..huhu..apa2pun..good luck ye dil..moga ada rezki buat anak2 kecil itu..:)

azieazah berkata...

Filem Ayat-Ayat Cinta pun shooting di sana, kan?


Semoga berjaya dalam contest..

ummi_khalish berkata...

Ann:sama2 :-)

K.Ann:tulah..smua dh mula lemau..moh kak kita pnskn enjin...hihi...

K.Azie:filem ayat-ayat cinta x lepas untuk berlakon di mesir masa tu..ada masalah,jadi tukar ke india ...kiranya filem ketika cinta bertasbih yg first dapat pelepasan... drama m'sia yg terbaru lokasinya disini drama warkah cinta.terima kasih kak...mari join skali..isi masa..hihihi

nurief Ahmad berkata...

time nih mesti korg tgh berayat cinta bagai la kan...hahaha..

ummi_khalish berkata...

Nurief:kmi kan lobing couple...hihihi.....

Tarikh Penting!!!

Birthday:-

Tok Babah:09.02.1952
Ummi Dil: 20.03.1980
Paklong Fendi:01.04.1985
Makcu Pikah:01.04.2001
Abi: 14.04.1987
Ayahlong:20.04.1979
Khalish Nu'man:23.04.2010 & 24.04.2010
Maklang Nor:10.05.1993
Zaim:20.05.2010
Zahira:01.06.2015
Acu:02.06.1990
Ummi Long:18.06.1981
Abi & Ummi Nikah:04.07.2009
Aisyah Humaira:19.07.2012
Maklong:01.09.1981
Nenek:13.09.1958
Zahra:27.9.2012
Allahyarham Ayah Aref:30.10.1990
Acu ana:19.11.1991
Atok: 08.12.1956
Tok Neni:28.12.1955